Lawatan ke UIA

Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah sebab masih lagi diberi peluang untuk kemaskini blog ini.
Ok, cliche kan intro
Untuk pengetahuan semua, pada semester yang lalu, satu lawatan ke Pusat Asasi UIA di Petaling Jaya telah diadakan bagi memberi pendedahan kepada pelajar IQRaC tentang suasana kehidupan di dalam kampus universiti. Dan kebetulan ketika itu sedang berlangsungnya Language Week di mana terdapat aktiviti menarik yang dijalankan seperti pementasan teater, debat dan pelbagai lagi. Satu lagi perkara baru yang kami dapat perhatikan sepanjang berada di sana ialah pihak kampus telah meletakkan papan tanda peringatan kepada pelajar agar bertutur dalam bahasa Inggeris sepanjang berada di kampus.
Jadi, buat warga Tree khususnya, bawa-bawalah praktis speaking bermula dari sekarang ya. Biar kena gelak sekarang, jangan kena gelak nanti. 2 bulan dari sekarang, manfaatkanlah sebaiknya. 🙂
So, tak nak buang masa, let’s roll it!


Apa yang ana dapat pelajari sepanjang lawatan singkat berkenaan ialah, kita semua kena hargai masa-masa kita di DQ ni. Kita kena sedar masa di uni takkan sama, maka kepayahan untuk menjaga al-quran juga akan berganda. Bangunlah, sedarlah. Usah dibuai dek fatamorgana nan sementara.
Sekian. Adios!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *