MIKHWAD

Pada hari Jumaat, 22 Mei 2009 sebaik sahaja kertas Understanding Islam selesai, telah diadakan satu majlis untuk meraikan pelajar semester 3 yang telah menamatkan pengajian mereka di Darul Quran dan akan menyambung pengajian di IPT yang telah dipilih masing-masing.

Majlis tersebut diberi nama MIKHWAD atau nama panjangnya Majlis Infiniti Ukhwah Abadi dan bertemakan ‘Sedetik Indah Bersama, Seabad Memori Tercipta’. Tujuan majlis ini diadakan sebagai menghargai jasa-jasa yang telah dicurahkan oleh para pelajar ini disamping menjadi inspirasi kepada pelajar semester 1 untuk mengikuti jejak langkah mereka yang telahpun menghafaz 30 juzuk quran.

Majlis yang dirancang secara rahsia ini telah bemula dengan satu kejutan yang menggemparkan warga Dewan Muktamar pada ketika itu.Seterusnya, majlis dimulakan dengan persembahan sajak oleh wakil pelajar semester 1 dan disambung dengan ucapan oleh Pengerusi IQRaC 09/10, Muhammad Hanif Bin Ali, ucapan oleh jemputan khas dan seterusnya sepatah dua kata dari wakil semester 3, mantan pengerusi IQRac 08/09, saudara Abdul Malik Bin Razak.

Setelah itu, semua hadirin dijemput menikmati sedikit hidangan tengahari yang disediakan berupa nasi ayam madu sambil menonton sedikit tayangan gambar yang disediakan oleh unit multimedia. Pada pengakhiran majlis,diadakan pula upacara memotong kek.

Semoga majlis yang telah diadakan ini dapat menyuburkan lagi ukhwah kerana Allah yang terpatri diantara pelajar semester 3 dan pelajar semester 1 dan seterusnya dapat dikekalkan sehingga akhir hayat, InsyaAllah.


0 thoughts on “MIKHWAD”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *