AIDILFITRI’S GATHERING

Bersempena dengan kedatangan Aidilfitri, pelajar Persijilan Semester 2 juga tidak melepaskan peluang untuk menyambut kedatangan Syawal yang hanya datang setahun sekali. Pelaksanaan antara banin dan banat telah diasingkan untuk memudahkan gerak kerja.

BANAT
Tarikh : 15 Oktober 2008
Tempat : Surau Banat
Masa : 5.00petang – 7.00malam

Pelbagai aktiviti juga telah dilaksanakan antaranya ucapan TP2, persembahan nasyid oleh ahli sem, sketsa perwakilan, iklan-iklan, sampaikan salam aidilfitri, dan yang paling dinanti-nantikan; penyerahan duit raya. Seterusnya semua pelajar menjamu kuih raya yang dibawa juga lemang khas KKB dan menuju ke dewan makan untuk makan malam secara jamai’e.

BANIN
Tarikh : 17 Oktober 2008
Tempat : Asrama Banin
Masa : Selepas Isya’>

Sambutan Aidilfitri bagi sebelah banin telah diadakan pada sebelah malam. Pelbagai aktiviti yang menarik turut diadakan. Sesi fotografi untuk majalah juga turut dilaksanakan. Dan seperti biasalah, hidangan BBQ menjadi hidangan utama.

Semua pada hari itu kelihatan segak bergaya dengan baju raya masing-masing. Yang bertengkolok pun ada. Yang membuat silat ala lompat pun ada.

Tapi yang pastinya, setiap aktiviti yang diadakan ada motifnya yang tersendiri. Bukan hanya sekadar untuk bersuka ria. Walaupun sebagai insan kita tidak boleh lari dari fitrah yang sukakan hiburan.

Moga-moga dengan ini akan dapat lebih merapatkan ukhwah sesama ahli serta dapat lebih mengikat rasa kasih sayang dan jauhi sifat dendam-mendendami dan sebagainya walaupun terdapat pelbagai ragam dan pelbagai pemikiran di kalangan pelajar IQRaC sendiri. Namun harapnya semua itu dapat diketepikan untuk mencapai matlamat yang lebih besar lagi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *