LAFUNTA 2011

“Bahasa: Transformasi Huffaz Professional” itulah tema minggu bahasa pada kali ini atau nama lainnya Laguage Fun Fiesta,LAFUNTA 2011 yang telah berjaya dianjurkan oleh Kelab Bahasa Darul Quran dengan kerjasama Jabatan Bahasa Darul Quran bermula pada 17 Januari 2011 hingga 23 Januari 2011 bertempat di kompleks Darul Quran JAKIM. Pelbagai pertandingan dan aktiviti yang telah dijalankan sepanjang minggu tersebut. Setinggi-tinggi tahniah diucapkan kepada semua ahli I.Q.Rac kerana telah memberi partisipasi yang baik serta mengharumkan nama I.Q.RaC dengan memenangi pelbagai pertandingan. Mabruk ‘alaikum juga untuk Biro Ekonomi dan Keusahawanan kerana I.Q.Rac Hut telah mendapat sambutan yang sangat menggalakkan disebabkan oleh menu Mutagi dan Ice Cream Goreng yang sangat diminati ramai. Tahniah diucapkan. Berikut adalah antara pertandingan yang dimenangi oleh I.Q.RaC:

BANIN
1. Nasyid- Johan
2. English Public Speaking-Johan
3. Bola Tampar- Naib Johan
4. Create it right-Naib Johan
5. Explorace-Johan
6. Spell It Right-Naib Johan
7. Arabic Text Translation-Johan
8. Arabic Sudoku-Ketiga
9. Arabic Crossword-Johan & Ketiga
10.Word Chain-Johan & Naib Johan
11.Esssay-Johan & Ketiga

BANAT
1. Khat-Johan
2. Choral Speaking-Ketiga
3. Debat Bahasa Inggeris-Johan
4. Debat Bahasa Arab-Naib Johan
5. Pantomim-Johan
6. Create It Right-Johan
7. Explorace-Johan
8. Text Translation-Johan
9. Sudoku-Ketiga
10.Word Chain-Johan & Naib Johan
11.Turbo Typing-Naib Johan
12.Pop Quiz-Johan

Diharapkan kepada semua warga I.Q.RaC akan terus aktif dalam menyertai pertandingan seperti ini dalam usaha menjadi huffaz yang professional. Ingatlah syi’ar persatuan kita “Huffaz Profesional Peneraju Kegemilangan Ummah”
WAllahu a’lam

0 thoughts on “LAFUNTA 2011”

  1. Salam.terima kasih kepada yang memberi komen. Sebenarnya pencapaian dalam post ini kami hanya sempat nyatakan penglibatan pelajar semester 3 sahaja.Pada waktu itu ada sedikit masalah untuk mendapatkan pencapaian adik-adik sem 1.Asif jiddan. InsyaAllah kami akan cuba masukkan pencapaian adik2 sem 1 selepas ini.Berkenaan dengan banat sem 3 menjadi Johan pentomim, itu bukan fakta yang salah. Cuma, tak dinyatakan Banin sem 1 telah menjadi Johan pentomim. Alasannya sepeti yang dinyatakan di atas. Apa pun mabruk 'alaikum diucapkan pada team pentomim I.Q.Rac sem 1.Lakonan yang mendidik.Tahniah. Kami memohon maaf atas segala kesulitan yang berlaku.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *