MALAM PENGENALAN IQRaC 08/09

6 JANUARI 2009, AUDITORIUM SYEIH MOHD NOOR – Jam 2115, majlis Malam Pengenalan I.Q.RaC telah dimulakan dengan ucapan alu-aluan oleh penasihat I.Q.RaC iaitu Ustaz Mohd Taufik bin Arshad yang juga turut merasmikan majlis berkenaan. Majlis yang turut dihadiri oleh MT PERKEMAT DQ ini juga turut disertakan satu lagi acara, iaitu majlis perasmian blog I.Q.RaC yang baru mengembangkan sayapnya ke era siber lewat tahun 2008.

Majlis kemudiannya diteruskan dengan sedikit tayangan khas buat pelajar-pelajar GEN10. Sejurus tamatnya persembahan multimedia yamg ringkas itu, maka, bermulalah acara utama iaitu majlis pengenalan saf-saf kepimpinan I.Q.RaC bagi sesi 08/09. Bermula dari Timbalan Biro Tugas-Tuggas Khas sehinggalah ke Pengerusi sendiri.

Antara objektif yang ingin dicapai adalah agar adik-adik baru dapat mengenali barisan pimpinan mereka serta mudah untuk meminta bantuan selepas itu. Semua dengan gaya yang masing-masing..Jadi, apa pun amat-amat diharapkan kepada kita semua agar dapat mentaati barisan pimpinan yang ada selagi mana dia tidak melakukan sesuatu yang melanggar batas-batas serta hukuman..

Seperti Firman Allah yang bermaksud:

“Wahai orang-orang yang beriman! Taatilah Allah dan taatilah Rsul (Muhammad) dan ulil amri (pemegang kekuasaan) di antara kamu…” [An-Nisa’ : 59]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *