Salam Perkenalan

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh.

Infiniti syukur dipanjatkan ke hadrat Allah s.w.t di atas nikmat Iman dan Islam yang telah dipinjamkan untuk kita serta tidak lupa juga selawat dan salam buat baginda Rasulullah s.a.w kerana berkat perjuangan dan jerit perih baginda, kita masih dapat merasai nikmat IMAN dan ISLAM sehingga ke hari ini. Allahumma solli ‘ala Rasulillah wa ‘ala alihi wasahbihi wasallim.

Alhamdulillah, IQRaC 13/14 masih diberi kesempatan untuk menyambung legasi perjuangan abang-abang dan kakak-kakak dalam meluaskan jalur dakwah dan menambah rangkaian tarbiyyah buat ahli sem khususnya dan masyarakat luar umumnya melalui barisan perwakilan dan biro-biro kelab.

Sudah lama blog ini tidak di’update’ semenjak tinggalan gen lepas. Barangkali atas faktor kesibukan menstabilkan muqarrar, memulun iadah dan mengerah tenaga untuk program-program. Walaubagaimanapun, alhamdulillah hari ini Allah memberi sedikit kesempatan dan ruang kepada kami untuk menulis agar blog ini tidak meninggalkan banyak sangat sesawang walaupun berada di laman sesawang (@#$%&*).

Baru-baru ini, beberapa program telah berjaya dijalankan antaranya Simfoni Aidilfitri, Never Walk Alone dan Busyra Lana. Sekalung perhargaan diberi kepada semua yang terlibat. Semoga Allah menerima gerak kerja ini sebagai ibadah dan semoga segala objektif telah dicapai dan terus diamalkan.

p/s: program kami seterusnya yang bakal menyusul ialah The Miracle of Miracles yang bertemakan Flip Through the Wonders of Quran

Akhir kata,

Allah berfirman yang bermaksud:
“Jika kamu menolong (agama) Allah, maka Allah pasti akan menolong kamu dan memgukuhkan kedudukan kamu” [Muhammad: 7]

Wallahua’lam.
Wassalam.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *